A webshop használatával jóváhagyja a cookie-k használatát, a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Új forgóvillás beléptető kapu és fizető automata termékválasztékunkban

Fizetős WC beléptetés érmevizsgálóval, bankkártya terminállal, QR kód alapú beléptetés

Nyilvános WC-k építése és üzemeltetése során szinte minden esetben felmerül a kérdés, hogy WC-s  néni vagy valami egyéb, minimális emberi erőforrást igénylő technikai megoldást válasszanak a beengedésre. Ami az illemhelyek takarítását illeti, ott is felmerül a napi, takarítószemélyzet által elvégzett munka, vagy technológiai megoldással öntisztító rendszer kialakítása.  Most viszont csak a fizetős WC beléptetés technológiai megoldásával foglalkozunk.

 

A nyilvános WC-k használata az üzemeltető döntése alapján lehet ingyenes, illetve fizetős. Több olyan megoldás is létezik, hogy fizetős a WC használat, de Pl. üzemanyagtöltő állomás üzletében történő vásárlás esetén az átadott WC használatot bizonyító jegy fejében kedvezményben visszatérítik a WC használatért befizetett összeget. Az alábbiakban ismertetett megoldások esetében a vásárlást követően, a kiadott számla vagy blokk alapján van lehetőség az illemhely ingyenes használatára. A beléptető rendszerbe nem szükséges nyomtatót beépíteni, elmarad az ezzel kapcsolatos papírköltség, a papírfeltöltésre fordított munkaidő és a nyomtató karbantartási költsége.

Az, hogy milyen WC beléptető rendszer alkalmazható, az az épület kialakításától függ, ennek megfelelően a beléptető, beengedő rendszer lehet:

  • Elektromos ajtózár működtetéssel üzemelő illemhely, ahol WC-be történő beléptetéskor a fizetőautomatánál a fizetés történhet készpénzzel, bankkártyával, illetve vásárló esetében az ingyenes beléptetéshez a számlára nyomtatott QR kód használatával. Az elektromos ajtózáras megoldás jól működik, de benne van a lehetőség az egyidejű be és kilépés esetében a fizetés nélküli használatra.

Fizető automata érmevizsgálóval, bankkártya olvasóval, qr kód olvasóval

  • Forgóvillás beléptető kapu alkalmazása esetén már feltűnés nélkül nem játszható ki a rendszer, de a forgalom függvényében kell meghatározni, hogy egy forgóvillás kapu elegendő a kétirányú forgalom kezelésére, vagy a kiléptetéshez szükséges egy mechanikus forgókapu használata. Nagyobb forgalmat bonyolító nyilvános illemhelyek, Pl. benzinkutak esetében lehetséges két forgóvillás beléptető kaput telepíteni, amelyek mindegyike kezeli a kétirányú forgalmat. A fizetés természetesen itt is történhet készpénzzel érmevizsgáló alkalmazásával, bankkártya terminál alkalmazásával, vásárlók ingyenes beengedése a számlára nyomtatott QR kód segítségével.

QR kód alapú beléptetés

QR kód olvasó