A webshop használatával jóváhagyja a cookie-k használatát, a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Rozsdamentes acél felületkezelése

Rozsdamentes acél megmunkálás,

lemezmegmunkálás utolsó fázisaként, a felületkialakítást (finiselést) végezzük el. Rozsdamentes lemezből készített termékek és alkatrészek esetén pácolás és passziválás, polírozás, szemcseszórás vagy szálcsiszolás közül választhatjuk ki a megfelelő eljárást. 
Itt kell megemlítenünk a már kész rozsdamentes acél termékek, berendezések tisztítását és karbantartását. A rozsdamentes anyagból készült termékek felületeit a használatban rárakódó szennyeződésektől meg kell tisztítani, ehhez a munkafolyamathoz ajánljuk a  „rozsdamentes felületek karbantartása és tisztítása” ajánlásunkat!

Rendezés:

Rozsdamentes acélból, lemezből készített termékek polírozása

A rozsdamentes anyagok felületi kialakításának egyik lehetősége a polírozás. A polírozás egy olyan technológiai eljárás, amely során a munkadarab felületét finomabbá tükrösebbé munkáljuk.,megfelelő csiszoló korongok és polírpaszták segítségével. A polírozás során a polírozó korong felületére felvitt csiszoló polírozó paszta végzi a felület fényezését, amelyet többször fel kell vinni a korong felületére a polírozás során. A polírozás eredményeképpen a polírozott munkadarab felülete fényessé és homogénné válik. A polírozás az elkészített terméket esztétikusabbá, higiénikusabbá és a felületi behatásoknak ellenállóbbá teszi.

Bérpolírozást nem vállalunk!

Rozsdamentes acél szálcsiszolása

A rozsdamentes acélból készített termékek kialakításánál a látható felületek kezelésének egyik legismertebb és talán legnépszerűbb módja a szálcsiszolás.. A szálcsiszolás nagymértékben befolyásolja a legyártott termék esztétikai értékét és látványát. A szálcsiszolási munkafolyamat során különböző szemcsefinomságú csiszolóanyag használata szükséges, cél, hogy szálrahúzással olyan esztétikus felület kialakítása amely a konyhatechnológiában, belsőépítészetben, élelmiszeriparban egy egyöntetűbb, mattabb és egyben elegánsabb megjelenést biztosít a terméknek.

Bércsiszolást nem vállalunk!

Szemcseszórás üveggyönggyel

A szemcseszórás elsősorban rozsdamentes acélból, vagy könnyű és színesfémekből (alumínium, réz) készült hegesztett szerkezetek, alkatrészek, késztermékek, végső felület kikészítésére, szemcsefúvásos felülettisztítására alkalmas.

Cégünk kizárólag üveggyöngyöt használ a szemcseszóró berendezésben. Az üveggyöngy gömb formájú kemény üveg, így alkalmas arra, hogy a felületről a szennyeződéseket, lerakódásokat és különböző  oxidokat eltávolítsa anélkül, hogy magát a kezelt felületet megsértené.   Mivel az üveg más anyagokkal kémiai reakcióba nem lép, a szemcseszórt felületen korróziót valamint idegenfém lerakódást nem okoz, ezáltal nemesacél, alumínium és színes és nemesfémek számára ideális szóróanyag.