A webshop használatával jóváhagyja a cookie-k használatát, a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Lemezmegmunkálással, lemezalakítással készülő piszoárok

A piszoár története 187 évvel ezelőtt kezdődött, amikor is Párizs önkormányzata elhatározta az első piszoárok telepítését.  Piszoárokat leginkább nyilvános WC-kben alakítanak ki, maga a piszoár anyagát és formáját tekintve igen  sokat változott a története során. A fajansz egyedi piszoárok mellett megjelentek a lemezmegmunkálással kialakított egyedi és sorpiszoárok, piszoár falak, a műanyagból készült egyedi piszoárok. Napjainkban a vízöblítés terén is sokszínű a választék. Kezdjük ott, hogy egyedi piszoárok készülnek vízöblítés nélküli verzióban is, ahol a speciálisan erre a célra kifejlesztett szeleprendszer vagy megfelelő folyadék biztosítja a vizelet elszállítását és hozza létre a bűzzárat.

Egyedi piszoárok, Grupama aréna

A vízöblítés terén is  az utóbbi időkben történtek változások, kézi öblítés esetén ma már általános az önelzáró, időzített módon működő piszoár öblítő, ahol a nyomógomb megnyomását követően egy beállított időzítéssel öblít, majd automatikusan elzár az öblítő szelep.

Ma már az automatikus öblítő rendszerek a legelterjedtebbek, itt működésében szétválik az egyedi piszoárok és a csoportos piszoárok önelzáró öblítési rendszere. Az egyedi piszoárok esetében az öblítő rendszer lehet érintés mentes infrás vagy kapacitív érzékelős, hőérzékelős vagy termikus, radar  vezérlésű piszoár öblítő. Az egyedi automatikus, önelzáró piszoár öblítők között már vannak intelligens, öntanuló módon működő öblítő rendszerek is, ahol szoftver figyeli a forgalmat és az öblítéseket a forgalomhoz igazítja. Így lényegében egy abszolút víztakarékos öblítési rendszer hozható létre.

Egyedi piszoár, hőérzékelős piszoár öblítéssel, rozsdamentes

Sorpiszoárok, piszoár falak, piszoár vályúk, vagy egy sorban elhelyezett több egyedi piszoár esetén használható az úgynevezett csoportos piszoár öblítő rendszer, ahol az öblítést  lényegében egy infrasorompó, vagy radar vezérli. A csoportos piszoár öblítés beruházási szempontból  kedvezőbb, viszont víztakarékosság szempontjából egyáltalán nem tekinthető víztakarékos megoldásnak.

 

Lemezmegmunkálással, lemezalakítással készülő piszoárok

Cégünk a közösségi mosdók szakértőjeként forgalmaz fajansz piszoárokat, de tervezői és gyártói lehetőségünkből adódóan ma már széles választékban gyártunk rozsdamentes lemezből készülő egyedi piszoárokat, sorpiszoárokat, piszoár vályúkat és komplett több méter hosszú piszoár falakat.

Piszoár fal, debreceni stadion, rozsdamentes

Alapvetően a rozsdamentes lemezből készülő piszoárok egyrészt vandálbiztosak, igény szerinti formában és méretben készülhetnek, másrészt pedig takarításuk, tisztántartásuk viszonylag egyszerűen megoldható. Alkalmazási területük főleg a felügyelet nélküli nyilvános illemhelyek, stadionok, autópálya parkolóiban lévő pihenőházak, menekülttáborok, börtönök….

A sorpiszoárokat, piszoárfalakat, piszoár vályúkat minden esetben egyedi méretben, a megrendelővel történő egyeztetéseket követően tervezzük és gyártjuk le. Ugyanez vonatkozik az ezekhez a piszoárokhoz alkalmazott öblítési rendszerekre is, az automatikus öblítő rendszer kialakítása során figyelembe vesszük a helység kialakítását és a várható forgalmat egyaránt.

Tartalomhoz tartozó címkék: lemezmegmunkálás