A webshop használatával jóváhagyja a cookie-k használatát, a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Júliustól MicroStepMSF3001.15 L+T500 fiber lézervágó berendezés áll partnereink és cégünk rendelkezésre

Az MSF nagy sebességű és pontosságú, ipari terheléshez kifejlesztett CNC fiber lézer, amely síklemez és csövek vágására alkalmas berendezés. A berendezés magasfokú dinamikáját és pontosságát a mélyre helyezett portál szerkezetű két oldalon hajtott híd, precíziós fogaslécek mindhárom tengely mentén, játékmentes (feszített) hajtás biztosítják.

Lézervágás

 

A lézervágó berendezés  automatikus palettacserélő rendszerrel és a  hulladék, valamint az apró munkadarabokat kihordó rendszerrel rendelkezik. A vezérlő rendszer  az IMSNC MicroStep által kifejlesztett vezérlő rendszer, amely két PC-t tartalmaz, az egyik a valós idejű vezérlő (LINUX operációs rendszerrel), a másikon pedig a felhasználói programok futnak és a kezelőfelületet biztosítja a gépkezelő számára. A kettős felépítésnek köszönhetően vágási művelet alatt is lehetőség van a következő vágási terv előkészítésére, az ASPERWIN teritéktervező program  segíti a felhasználót  a CNC vágási program előűllításában. A vágandó alkatrészek beolvashatók DXF, ESSI, IGES, CNC, DC2 formátumban és ebből közvetlen előállíthatók a CNC programok. 

lézervágó

A rendszer 60 különböző alap alkatrész vágási tervét tartalmazza, ezek egyszerűen kiválaszthatók, méretük tetszés szerint változtatható.  Rendelkezésre áll egy un. Nesting modul, amely egy automatikus terítékkiosztó szoftvermodul, amely a lemezkihasználást nagymértékben támogatja és a kiosztás idejét csökkenti.

A lézerrendszer IPG YLS lézerforrás, amely ipari körülmények közé tervezett sokoldalú, egyenletes vágási paraméterekkel rendelkezik. Névleges kimeneti teljesítmény 1 – 6 kW

MSF 300.15L+T500

A lézerforráshoz csatlakozó HighYAG BIMO FSC vágófej síklemezek és csövek vágása alkalmas. Konstrukciójából adódóan a különböző anyagminőségek, lemezvastagságok közötti átállás nagymértékben lerövidül.

A rendszer fúvóka tisztító és kalibráló állomással rendelkezik, annak érdekében, hogy a lyukasztáskor a fúvókára fröccsent salakot eltávolítsuk, a vágófej  a vezérlésben megadott gyújtás szám után  a tisztítófej fölé áll és automatikusan megtisztítja azt. A kalibráló állomás pedig a fúvóka csere és tisztítás után a fúvóka magasságát méri le, annak érdekében, hogy a magasságvételkor a fej ne ütközzön a lemezbe.

lézervágás

Az általunk kiválasztott lézervágó berendezéshez még egy T500 típusú csővágó rendszer is tartozik, amely a vágóasztal mellett hosszirányban helyezkedik el, a maximálisan vágható csőátmérő 500 mm . A csővágó rendszerhez egy forgató és 3 db támasztó egység tartozik. A maximális vágási hossz a vágóasztal hosszával egyezik meg.

A berendezés előreláthatólag júliustól áll partnereink és saját gyártó üzemünk rendelkezésére.