A webshop használatával jóváhagyja a cookie-k használatát, a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Júliustól MicroStep MSF3001.15 L+T500 fiber lézervágó berendezés áll partnereink és cégünk rendelkezésre

A B&K Kft. a PM_KKVESZKOZ_2017 kódszámú, „Mikro-, kis- és középvállalkozások eszközberuházásainak támogatása Pest megye területén” című pályázat keretei között 60 millió Ft vissza nem térítendő támogatást nyert el gyártási technológiája fejlesztésére. Ennek köszönhetően, Júliustól MicroStep MSF3001.15 L+T500 fiber lézervágó berendezés áll  partnereink és cégünk rendelkezésre.

Síklemezek, csövek idomacélok lézervágása

Az MSF nagy sebességű és pontosságú, ipari terheléshez kifejlesztett CNC fiber lézer, amely síklemez és csövek vágására alkalmas berendezés. A berendezés magasfokú dinamikáját és pontosságát a mélyre helyezett portál szerkezetű két oldalon hajtott híd, precíziós fogaslécek mindhárom tengely mentén, játékmentes (feszített) hajtás biztosítják.

Lézervágás

Lézervágási képességek

  • 1500*3000 mm táblaméret
  • Szénacél esetén 25 mm vastagságig
  • Rozsdamentes acél esetén 12 mm vastagságig
  • Alumínium esetén 15 mm vastagságig
  • Sárgaréz esetén 10 mm vastagságig
  • Bronz esetén 12 mm vastagságig
  • Csővágás, idomacél vágás 20- 500 mm átmérőig 3000 mm hosszban

A lézervágó berendezés  automatikus palettacserélő rendszerrel és a  hulladék, valamint az apró munkadarabokat kihordó rendszerrel rendelkezik. A vezérlő rendszer  az IMSNC MicroStep által kifejlesztett vezérlő rendszer, amely két PC-t tartalmaz, az egyik a valós idejű vezérlő (LINUX operációs rendszerrel), a másikon pedig a felhasználói programok futnak és a kezelőfelületet biztosítja a gépkezelő számára. A kettős felépítésnek köszönhetően vágási művelet alatt is lehetőség van a következő vágási terv előkészítésére, az ASPERWIN teritéktervező program  segíti a felhasználót  a CNC vágási program előűllításában. A vágandó alkatrészek beolvashatók DXF, ESSI, IGES, CNC, DC2 formátumban és ebből közvetlen előállíthatók a CNC programok. 

lézervágó

A rendszer 60 különböző alap alkatrész vágási tervét tartalmazza, ezek egyszerűen kiválaszthatók, méretük tetszés szerint változtatható.  Rendelkezésre áll egy un. Nesting modul, amely egy automatikus terítékkiosztó szoftvermodul, amely a lemezkihasználást nagymértékben támogatja és a kiosztás idejét csökkenti.

A lézerrendszer IPG YLS lézerforrás, amely ipari körülmények közé tervezett sokoldalú, egyenletes vágási paraméterekkel rendelkezik. Névleges kimeneti teljesítmény 1 – 6 kW

MSF 300.15L+T500

A lézerforráshoz csatlakozó HighYAG BIMO FSC vágófej síklemezek és csövek vágása alkalmas. Konstrukciójából adódóan a különböző anyagminőségek, lemezvastagságok közötti átállás nagymértékben lerövidül.

A rendszer fúvóka tisztító és kalibráló állomással rendelkezik, annak érdekében, hogy a lyukasztáskor a fúvókára fröccsent salakot eltávolítsuk, a vágófej  a vezérlésben megadott gyújtás szám után  a tisztítófej fölé áll és automatikusan megtisztítja azt. A kalibráló állomás pedig a fúvóka csere és tisztítás után a fúvóka magasságát méri le, annak érdekében, hogy a magasságvételkor a fej ne ütközzön a lemezbe.

lézervágás

Az általunk kiválasztott lézervágó berendezéshez még egy T500 típusú csővágó rendszer is tartozik, amely a vágóasztal mellett hosszirányban helyezkedik el, a maximálisan vágható csőátmérő 500 mm . A csővágó rendszerhez egy forgató és 3 db támasztó egység tartozik. A maximális vágási hossz a vágóasztal hosszával egyezik meg.

A berendezés előreláthatólag júliustól áll partnereink és saját gyártó üzemünk rendelkezésére.